luni, 20 septembrie 2010

Cum sa invat Limba engleza

Modalitati de a invata.

Nu este un secret ca o limba straina se invata cel mai bine atunci cand locuiesti in mijlocul celor care vorbesc aceasta limba. Interactiunea continua este cel mai eficient mod de a invata o limba straina. Totusi exista si alte solutii.
Cauta un vorbitor fluent de engleza (chiar daca nu este strain) si petrece cat mai mult timp impreuna, straduindu-te sa vorbesti numai si numai in engleza.

Pe locul al treilea se afla mijloacele multimedia, in special filmele si muzica in limba engleza, eventual subtitrate. Fa rost de cat mai multe filme in engleza si uitate la ele din nou si din nou. Nu conteaza foarte mult calitatea filmului, important este sa fie foare multe dialoguri si eventual sa se vorbeasca clar (accente jamaicane sau irlandeze nu va sunt de prea mult folos).
Foarte multi tineri au invatat limba engleza, limba franceza de la desene animate si Dallas.

Pe locul patru se afla CD-urile speciale pentru invatarea limbii engleze cum e cel pe care il poti comanda de pe acest site.

Cititul este un alt mijoc de exersare a limbii engleze. In ziua de azi, pe langa biblioteci si librarii, vei gasi enorm de mult material de citit pe internet.

Se poate daca vrei!

Romanii care au dat testul de limba engleza IELTS (International English Language Testing System) s-au clasat pe primele trei locuri la proba de comunicare scrisa si la cea de intelegere a mesajelor scrise.
Peste 1,2 milioane de persoane din intreaga lume au sustinut testul international de limba engleza in 2008. Romanii au obtinut un punctaj foarte mare la proba de comunicare scrisa si la cea de intelegere a mesajelor scrise.
Acest punctaj ii claseaza pe primele trei locuri la nivel mondial, alaturi de germani si lituanieni. Pe o scara de la 1 la 9, romanii au scris si au inteles in engleza de nota 6,39, respectiv 7,08. “Nivelul obtinut de romani la testul IELTS releva faptul ca au competente ligvistice foarte avansate, ceea ce le permite sa studieze subiecte complexe precum medicina, la universitaţi cu predare in limba engleza”, spune Luise Georgiana Vuiu, head strategic partnership and marketing la British Council.

Notele obtinute la testele IELTS in 2008 arata o crestere semnificativa a nivelului de pregatire a candidatilor din intreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu